U organizaciji HOKK Vitez hiljade građana večeras je uz ovacije, pjesmu i vatromet dočekalo selektora zlatnih bh.kadeta Josipa Pandžu.

Sa suzama u očima, Pandža se zahvalio svojim sugrađanima na dočeku, javlja Anadolu Agency.

– Trenutno sam najsretniji na svijetu, prosto ne vjerujem da se ovo događa. Drago mi je da me cijenite, a nadam se da sam se barem malo odužio za vašu podršku. Imali smo sjajnu ekipu i to je presudilo – istakao je Pandža.

Dočeku je prisustovao i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko koji je kazao kako su mladi košarkaši na čelu sa selektorom Pandžom uspjeli ujediniti cijelu Bosnu i Hercegovinu.

– Bosnu i Hercegovinu krase mnoga prirodna bogatstva. Rijeke, šume, itd., ali smatram da su i njeni mladi ljudi veliko bogatstvo. To se dokazalo i uspjehom mlade košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iskreno se nadam da će to podstaknuti državu da više vodi računa o mladim sportistima BiH. Smatram da je Josip Pandža uspio na neki način ujediniti zemlju, te mu upućujem iskrene čestitke – kazao je Inzko.

On je dodao da će već sutra uplatiti pet hiljada KM na račun kadetske reprezentacije.

Posebne ovacije svojim pojavljivanjem u Vitezu izazvao je mladi reprezentativac Sani Čampara.

Podsjetimo, ulogu selektora kadetske reprezentacije Pandža je preuzeo prije četiri mjeseca. Po preuzimanju dužnosti odmah su uslijedili i uspjesi pa su tako mladi košarkaši osvojili zlato na Olimpijskim igrama mladih u Gruziji.

Najveći uspjeh uslijedio je prije dva dana kad su kadetski košarkaši osvojili zlato na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Sa 28 godina, Pandža je i službeno najmlađi selektor koji je ostvario takav uspjeh.

(Faktor.ba/Anadolu Agency)

Odgovori