Cibona je odigrala solidnu utakmicu u četvrtfinalu Superkupa, no ipak je bolja bila Budućnost. Trener Ivan Velić kazao je kako su izgubili od boljeg protivnika, no da momčadi ostaje dovoljno vremena za početak sezone.

“Ovi problemi koji su nam se javljali kroz pripremni period su i večeras bili prisutni, ali tu smo da radimo i popravljamo. Ta napadačka neuigranost gdje nismo kažnjavali pogreške u obrani protivnika, to sam i najavio da ćemo s tim imati problema. S defanzivnim dijelom sam zadovoljan osim zadnje četvrtine gdje smo primili 28 poena. Doduše i šutevi su bili dosta otvoreni i pogodili su 2-3 vezana šuta za tri poena. Generalno nije dobro kad izgubite, ali izgubili smo od dobrog i snažnog protivnika. Ostaje nam da se spremamo, da radimo i što spremniji dočekamo sezonu.

Dio ekipe još je neiskusan te nije mogao igrati u kontinuitetu. Međutim, trener ističe da su tu da rade i popravljaju takve stvari.

“Sigurno da je, ali vi morate znati da je Vucić prije godinu i pol dana igrao drugu ligu, da je Ljubičić prije dvije godine bio praktički otpisan i tako dalje. Da ne govorim da je Prkačin igrao 15 minuta, da smo bili bez Bundovića, Novačića. Teško mi sa ovakvim protivnikom možemo odigrati sa malim brojem igrača i na kraju je taj umor možda i presudio. Međutim, to su igrači višeg ranga i svaku su našu grešku kažnjavali. Naši su igrači mladi i nemaju iskustva da mogu igrati u kontinuitetu i s punom koncentracijom, ali mi smo tu da radimo i da popravljamo.”

Petar Jenjić

sportnet.rtl.hr

Odgovori