Ivan Velić imao je puno razloga za zadovoljstvo. Cibona je upisala vrijednu pobjedu protiv vrlo teškog protivnika.

“Prvo bih čestitao našim juniorima što su se plasirali na Final Four ABA lige. To je velik uspjeh za naš klub, pogotovo zato što su bili bez Prkačina. Pokazali su da se timskim duhom može puno toga napraviti tako da im čestitam. Što se tiče utakmice, mogu reći da je ovo bila naša najbolja utakmica ove sezone i što se tiče ritma, energije i prepoznavanja situacije. Kad dobijete Primorsku koja u prvom poluvremenu ima 8/12 za tri poena i 70% za dba poena, a vodite četiri razlike. Kasnije je taj šut bio i dalje vrhunski i to pokazuje da smo mi igrali izvanredno, onako kako treba pravi tim igrati. Na kraju smo taktički ušli u neke varijante koje dosad nismo koristili s pet malih i to nam se na kraju isplatilo.”

Bio je dogovor da idete s Bundovićem u zadnjem napadu?

“Jasno, da uđe na niski post. Vjerovao sam u njega, zabio je težak šut i to je nagrada za sve ono dobro što smo napravili kroz utakmicu.”

Koliko je teško bilo donijeti tu odluku da igrate završnicu bez petice?

“Baš sam nekidan rekao da volim vući poteze. Da smo izgubili vjerojatno bi bilo pitanje zašto sam išao s pet malih. To je moja odluka i iza nje stojim. Srećom pogodili smo, ali smo pogodili i s Bundovićem da on završi zadnji napad. Mislim da smo u zadnje vrijeme momčad i to pokazujemo, trebamo to držati. Mi nemamo ekstremnu individualnu kvalitetu da možemo na to igrati. Moramo dati sve od sebe u svakom trenutku i jedino tako možemo pobjeđivati. Veseli me što smo ekipu Primorske koja igra ozbiljnu, pozicijsku, zrelu košarku, natjerali na 24 izgubljene lopte. To je jako bitan podatak o ovoj utakmici. To znači da smo bili jako agresivni i da smo s obranom i osvojenim loptama kompenzirali taj njihov izuzetno dobar šut za tri poena večeras.”

Komentar na tri uzastopne pobjede?

“Evo sad smo se malo prebacili na ABA ligu. Imali smo devet uzastopnih u hrvatskom prvenstvu, pa smo nažalost izgubili od Zaboka. Volio bi da se ovaj niz nastavi s Igokeom.”

Značaj Tonija Katića za ekipu, koliko ste s njim dobili?

“Znam što on može. Vodio sam ga u Širokom. Znam da može promijeniti ritam, da će preuzeti odgovornost, da dobro čita i znam da je playmaker. Ali, ovo je pobjeda tima.”

Koliko ste psihološki dobili s ovom utakmicom?

“Dobilo se puno. Nije lako neke utakmice gubiti, međutim, nismo nikad gubili vjeru u svoj rad. Igrači znaju da ih podržavam i da će se kad tad rad vratiti. Evo imamo četiri pobjede, a prošle sezone smo bili jako dobri i u ovom periodu nismo imali četiri pobjede. Treba te momke cijeniti, oni možda ne igraju za velik novac, ali se izuzetno bore za ovaj klub. Za to im skidam kapu i imat će moju podršku dok se god budu tako ponašali.”

Odgovori