U subotu od 17 sati Cibona u Domu Dražena Petrovića igra protiv Partizana. Pred Cibosima je jako teška utakmica, no Ivan Velić nada se da njegovi igrači mogu uzeti i pobjedu.

“Očekuje nas izrazito težak protivnik. Ekipa Partizana je slagana za sam vrh ABA lige i Eurokupa. Uz Zvezdu, Budućnost i Cedevitu Olimpiju su najveći favoriti za osvajanje regionalne lige. Ušli su u sezonu dosta slabo, imali su nekoliko neočekivanih poraza i to je rezultiralo smjenom trenera. S obzirom na te okolnosti očekujem agresivan i jak Partizan i naš će cilj biti da odgovorimo fizički na tu agresiju i na njihova tijela koja su za veći nivo košarke. Nadam se da uz timsku igru i agresivan pristup, prvenstveno u obrani, možemo igrati otvorenu utakmicu. Oni su u stanju opće mobilizacije tako da će biti teško, ali vjerujem da ćemo moći odigrati dobru utakmicu i parirati im i jasno, ako nam se ukaže prilika da ćemo uzeti tu pobjedu.”

Za dobar rezultat poželjan je i kvalitetan nastup iskusnog Ivana Novačića.

“Partizan dolazi razigran dolaskom novog trenera. Mi moramo pokazati agresivnost više i što više budemo u egalu, imamo veće šanse za pobjedu. Oni su u sezonu ušli slabije nego što su očekivali, imaju tek jednu pobjedu više od nas i ako nam obrana bude na nivou, mislim da ćemo imati svoju šansu.”

Susret se Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske mora igrati bez publike.

KK Cibona

Leave a Reply