Dugogodišnji fiziotarapeut u reprezentaciji BiH Elvir Bijedić je u zlato okovao Nemanju Gordića nakon moje kolumne Peta četvrtina u kojem problematiziram temu o tome ko je od svih reprezentativaca najviše dao BiH.

Napisao sam i ostajem kod toga da Gordić nije dao najviše sve i da krene reprezentativni put ispočetka.

Elvir Bijedić, pozivajući se na drugog fizioterapeuta Amera Salihagića, napisao je niz poznatih i nepoznatih stvari o “zlatnom” Nemanji.

Ako je Bijedićevo pamćenje slabo posjećamo ga na izjavu bivšeg selektora Duška Vujoševića. Gordić je njega ili tadašnje rukovodstvo KS BiH ucijenjivao obnovom kuće u zamjenu za nastup u reprezentativnom dresu.

Da li je to ikad iko uradio od bilo kojih reprezentativaca. Pazite, znam ja za helikopter iz Slovenije, znam za “fiću” podno Jasenica i još mnogo toga…

Međutim, Vujošević je javno i pred svima rekao zašto Gordić nije došao na reprezentativno okupljanje. Vujošević je konstatovao i da to nije fer spram njega i ekipe. Uostalom ako lažem ja, ne laže, valjda, Dule.

Očito, iako nas poznajete, poput Bijedića, ne možete dokučiti našu uređivačku politiku. Nemamo oraha u džepovima i… Da ne pišemo koga se bojimo ili ne bojimo…

Pogledajte i poslušajte.

E. Skokić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here