Košarkaš Miami Heata Dwyane Wade pohvalio je slovenskog igrača Luku Dončića za kojeg je rekao da ima dodavanje kao trenutno najbolji košarkaš svijeta LeBron James.

Wade je ostao impresioniran igrama ovog košarkaša iz Slovenije nakon meča u kojem je Miami porazio Dallas rezultatom 112:101. Ovo je samo jedna u nizu pohvala koje je Dončić dobio od kada je stigao u NBA ligu, a već sada mnogi smatraju da će on dobiti nagradu za najboljeg rookiea ove sezone.

“Citirajte me baš ovako kako kažem: Luka Dončić ima dodavanje kao LeBron James jer on može pronaći šutera u uglu kada ga više protivnika napada. Nema mnogo momaka koji to mogu uraditi, a on je u tome fantastičan”, rekao je Wade.

Wade i James su u dresu Miamija osvojili dva šampionska prstena, a zajedno su igrači četiri NBA finala.

Posljednjih dana aktuelna je priča da je Dončić zahvaljujući igrama u prvoj sezoni zaslužio poziv na All-Star, ali ipak neće biti dio te utakmice. Ipak, pohvale na njegov račun stižu svakog dana.

Dončić je u meču protiv Miamija postigao 18 poena, a ima je i 12 skokova. Za novi triple-double nedostajala mu je jedna asistencija.

Komentariši