Zdravko Radulović rođeni Nikšićanin pružao je sjajne partije u dresu Bosne. Njegove partije u dresu “Studenata” i danas se pamte i pripada plejadi legendarnih igrača Bosne. Svojim igrama u Bosni stekao je status reprezentativca bivše države, sa Yu- timom snova osvojio je zlatnu medalju na Eurobasketu u Zagrebu 1989,  zlatom iz Zagreba okitio se i njegov klupski kolega Mario Primorac.

Pored Bosne status legendarnog igrača stekao je i Ciboni, gdje rešetao euroligaške koševe. Nakon Cibone branio je boje Arisa, Zrinjevca, Smelt-Olimpije, Maccabija, Murat – Pase, karijeru je završio u austrijskoj Arcadiji. Nakon čega se posvetio trenerskoj karijeri ( Zagreb, Cibona, Cedevita ).

U razgovoru za Avazov Sport Radulović je govorio o godinama provedenim u Bosni i naglasio da je odrastao u Sarajevu uz Mirzu, Davora i Kemicu.

“Odrastao sam u Sarajevu gdje sam živio od svoje 17 do 23 godine. Nažalost ljudi koji su meni bili izuzetno dragi i sa kojima sam se družio umiru. Bilo mi je teško sada kada je umro Kemal Monteno, nisam imao snage da dođem na sahranu. Jer ja sam maltene odrastao uz Kemicu, Mirzu, Davorina. Pored njih trojice na mene je pazio i pokojni Vule Vukalović jedan od najzaslužnijih za se rezultate  koje je imala tadašanja Bosna”, kažeRadulović.

O situaciji u kojoj se danas nalazi njegov bivši klub. Radulović je rekao da mu je žao Bosne zbog stanja u kojem se nalazi.

“Znam otprilike šta se dešava sa Bosnom iskreno žao mi je. Imao sa nekih poziva na početku sezone da preuzmem Bosnu ali je meni to bilo neozbiljno. U problemima su i drugi klubovi Cibona, Partizan, problem je što su menadžeri uzeli sve poslove”, izjavio je Zradvko Radulović  u razgovoru za Avazov Sport.

Odgovori