Košarkaški klub Sokolac, jedan od glavnih favorita za najviši plasman u Prvoj ligi Republike Srpske, izbačen je iz takmičenja!

Ova odluka objavljena je danas, u službenom biltenu KSRS, a uslijedila je nakon neslavnog završetka meča četvrtog kola između Slavije i Sokoca, kada je gostujući tim, nezadovoljan odlukama sudijskog trojca iz Banjaluke, svojevoljno napustio teren u samom finišu.

Naime, pri rezultatu 71:71, na 13 sekundi prije kraja, dosuđen je nesportski prekršaj nad igračem domaćeg tima.

Sa tom odlukom arbitara Sokočani nisu bili saglasni, a nakon rasprave sa djeliocima pravde, odlučili su da ne završe utakmicu i da se povuku u svlačionicu

Utakmica je registrovana rezultatom 20:0 za Slaviju, a Sokolac je, odlukom komesara takmičenja, isključen iz lige i brišu se svi njegovi dosadašnji rezultati, obzirom da je prošlo manje od polovine prvenstva.

“Na osnovu člana 8.4 Propozicija takmičenja zbog samovoljnog napuštanja terena za igru ekipa KK Sokolac se isključuje iz takmičenja u okviru 1.MLRS.

Kako je KK Sokolac odigrao manje od polovine predviđenih utakmica, na osnovu člana 8.6 Propozicija, njegovi rezultati se brišu iz tabele.

Prema članu 9.9 Propozicija dozvoljena je žalba Takmičarskoj komisiji u roku od 24 sata od prijema Odluke”, objavljeno je u službenom biltenu.

Takođe, član Sokoca Miroslav Kovač kažnjen je sa jednom utakmicom neigranja nakon prijave koju su podnijela službena lica.

Zbog nesportskog ponašanja jednom utakmicom suspenzije kažnjeni su i Igor Bojović i Bojan Koprivica, dok dvije utakmice na klupi neće biti trenera Tomislava Tamburića.

Najgore je prošao kapiten Sokočana Miljan Pajić, koji je kažnjen sa tri utakmice suspenzije.

U prva tri meča u prvenstvu Republike Srpske, Sokolac je upisao isto toliko pobjeda (Kozara 96:105, Budućnost 75:52 i Akademija Makoprint 82:53).

SC

Leave a Reply