Jučer (2. oktobra 2011. godine) je održana Izborna skupština OKK “Sloboda” Tuzla, na kojoj je usvojen niz odluka koje će odrediti nove smjernice u daljem funkcionisanju kluba.

Skupštini je od 43 predloženih novih članova, prisustvovalo njih 25.

O dosadašnjem radu OKK Sloboda, Izvještaj je podnio Predrag Jovanović, nakon čega je dao ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora i Skupštine OKK Sloboda.

Na prijedlog delegata – novoizabranih članova Skupštine, za vršioca dužnosti predsjednika Upravnog odbora OKK Sloboda izabran je Aid Berbić, koji se obratio članovima ovog klupskog tijela i najavio naredne aktinosti.

U skladu sa tim već za 15 dana će se održati nova sjednica Skupštine, na kojoj će se predložiti Izmjene i dopune Statuta Kluba, kao i Plan i program rada, te Budžet za naredni period.

Članovi Skupštine su na sjednici obavješteni i da je Žarko Vujović, koji je obavljao dužnost sportskog direktora kluba, podnio ostavku na tu funkciju.

Na sjednici je izabran i trener prve ekipe OKK Sloboda, a članovi Skupštine su na toj poziciji dali jednoglasnu podršku Adnanu Hodžiću, koji je nakog igračke karijere, već obavljao dužnost trenera u mlađim selekcijama Slobode.

Adnan Hodžić, koji se članovima Skupštine jučer obratio i zahvalio na povjerenju, svoj Plan i program rada će predložiti na narednoj sjednici.

Skupština je okončana dogovorom da se svi članovi ovog klupskog tijela okupe 5. oktobra 2011. godine, na treningu svih takmičarskih selekcija OKK Sloboda, kada će i zvanično biti predstavljen novi trener kluba.

Leave a Reply