Amer Čolan, generalni sekretar KS Bosne i Hercegovine za portal Bhbasket govorio je o aktivnostima na današnjoj sjednici UO Saveza koja se održala u Tuzli.

“Na sastanku Upravnog odbora KS BiH, izražena je spremnost svih klubova da igraju Ligu 14. Novi član bh. elite je ekipa Čellika, tu moram istaknuti KS H-B, koji je ustupio mjesto ekipi iz Zenice, odustajanjem ekipa Studenta i Posušja. U ženskom prvenstvu Liga će brojati 13 klubova. Kalendar takmičenja ćemo praviti u skladu sa FIBA i ABA takmičenjima. Od FIBA-e smo dobili i smjernice. Obzirom na COVID-19, bit će saradnja sa nadležnim institucijama, epidemiološkim službama, kaže generalni sekretar i nastavlja:

“Pratit ćemo situaciju kako će se odvijati i na taj način se organizovati, uz preduzimanje svih mjera. Sve u cilju kako bi se prvenstvo odigralo na najbezbjedniji način u pogledu pandemije korona virusa. Svim klubovima učesnicima ćemo poslati zahtjeve, kojim će oni potvrditi svoje učešće Ligi, što će biti garancija za ispunjavanje obaveza i njihove stabilnosti. Načelno smo dogovorili da prvenstvo u muškoj i ženskoj ligi počne u prvoj sedmici oktobra. U ligi za žene izlazit će se u susret klubovima koji igraju WABA ligu, kako bi se uskadili termini za odigravanje utakmica tih ekipa u domaćem prvenstvu.  U svakom slučaju moramo se prilagođavati situaciji obzirom na pandemiju virusa. Savez je spreman da u vremenima  COVID-19 odgovori na svaki izazov u najboljem interesu bh. košarke.”, izjavio je Čolan.

N.S.

Leave a Reply