KK Jumper iz Zenice ovoj sezoni nje ostvario zapažene rezultate i doživio ekspanziju što potvrđuju mnogi rezultati i priznanja.

Jedno izuzetno dolazi nam na kraju takmičarske sezone WABA U-17 regionalne lige gdje je naša Arduana Delić ponijela titulu najboljeg skakača ovog super jakog regionalnog takmičenja u “Premium” ligi gdje se takmiče najbolji timovi cijele regije (BiH, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Mađarska, Makedonija, Austrija). U 12 takmičarskih utakmica Arduana je ostvarila nevjerovatnih 211 skokova što je sigurno jedan nevjerovatan podatak.

Podsjećamo da Arduana ima tek 14 godina i zato ovaj uspjeh ima još veću vrijednost. Pored titule najboljeg skakača Arduana je ponijela titulu igračice sa najviše double-double učinaka u cijeloj ligi što je zaista jedan zapažen rezultat. Arduana je na turniru “Slovenia Ball” sa reprezentacijom BiH do 14 godina proteklo ljeto također ponijela titulu najboljeg skakača ovog takmičenja i tako nastavila kontinuitet odličnih igara.

Sve je ovo plod sistemskog i kontinuiranog rada našeg kluba i sigurno da ništa ovo nije bilo moguće ostvariti bez timskih kolegica i trenera koji su uložili mnogo rada i truda u ove djevojke koje su zaista posvećene košarci i uspješno predstavljaju naš klub, grad i domovinu u cijeloj regiji.

Pored Arduane u statistici najboljih strijelaca Waba lige naša Sajra Čaić je 6. najbolji strijelac ovog takmičenja, kao i Farah Đuherić koja je u samom vrhu po asistencijama. Živimo svoje snove i pričamo lijepe priče u našem gradu, saoštili su iz KK Jumper.

zenicablog.com

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here