Bodiroga: Dražen Petrović i ja bliski smo rođaci

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga prije nekoliko godina u razgovoru za televiziju Studio B govorio je o rodbinskoj vezi sa legendarnim Draženom Petrovićem.

Moja baba, očeva majka je od Petrovića. Draženov deda i moja baka su rođeni brat i sestra, tako da smo mi vrlo blizak rod. Očevi su nam prvo, a mi drugo koleno“, pojasnio je Bodiroga te se podsjetio dana kada je upoznao Dražena Petrovića.

„On je tada igrao za Portland, a ja sam sa svojim klubom Zadrom bio na američkoj turneji. S tribina smo pratili utakmicu Portlanda , a nakon utakmice sreli smo se s Draženom. Videlo se da zna da smo bliski. Bilo mi je drago kada smo se upoznali. Za mene je bio sigurno jedan od najvećih igrača koji je obeležio evropsku i svetsku košarku“, kazao je Bodiroga koji je objasnio zašto se ranije nisu viđali.

„Draženov otac je radio u Šibeniku, tamo se oženio, tamo su živeli. Nismo imali u to vreme kontakte. Posle našeg susreta sam viđao njegovu majku i brata. Znam da i danas imaju rodbinu u Zemunu“, rekao je Bodiroga.

Izvor:nadlanu.com

Leave a Reply