Omladinski košarkaški klub Sloboda iz Tuzle i kompanija Carlsberg BH danas su potpisali jednogodišnji ugovor čime je ova kompanija sa svojim brendom Pan postala jedan od ključnih partnera crveno-crnog tima iz Tuzle, a sve radi promocije najviših sportskih vrijednosti, timskog duha i vrhunskih rezultata.

“Čast nam je pružiti podršku Slobodi, jednom od najstarijih košarkaških klubova na ovom području čiji su igrači miljenici tuzlanskih domova. Veliki entuzijazam i predanost igrača Slobode idealni su preduvjeti za uspjeh. Nadam se da će i podrška Pana uveliko doprinijeti još boljim rezultatima i uspjesima ekipe koji će obradovati sve navijače Slobode i generalno ljubitelje košarke i sporta”, izjavio je na pres-konferenciji Dominic Martiniak, direktor Carlsberga BH.

Podrška sportu i povezivanje s lokalnim zajednicama je veoma važan segment društveno ogovornog poslovanja kompanije Carlsberg BH. Tako je i ovaj partnerski ugovor s OKK Sloboda nastavak ove pozitivne prakse, ali i jedan od ključnih koraka u jačanju brenda Pan u tuzlanskoj regiji.

U okviru ovog partnerstva, kako su naveli iz Carlsberga, Pan će uz krilaticu “Ti živiš slobodu. Ti biraš Pan“ biti prisutan tokom predstojećih utakmica kroz razne promotivne aktivnosti kojima će se animirati, ali i nagrađivati ljubitelji košarke i vjerni navijači.

“Ozbiljnost na koju je Calsberg pristao dao nam je jedne parametre ispod kojih sigurno ni mi nećemo ići. Novčani iznos koji je za njih mali, a za nas veliki, daje nam mogućnost da uredimo neke stvari u klubu. Njihovo ulaganje u promociju košarke, u promociju sporta, te u promociju mladih, kao i medijsko oglašavanje da postanemo prepoznatljivi, omogućava nam da učimo i da stvaramo neke druge vrijednosti. Ovako kvalitetnog partnera, sa spremnošću na ulaganje u klub dosad nismo imali”, kazao je Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Leave a Reply