U posljednjoj emisiji Arene TV ” U obruču” gostovao je Nebojša Čović, predsjednik Crvene Zvezde. U 34. minuti emisije progovorio je o onom što smo mi već pisali, a vi ako niste vjerovali, možete na video snimku čuti i vidjeti o čemu je riječ.

Naime, u Beogradu postoji caffe-bar u kojem se skuplja “košarkaška elita” i “enciklopedije”, koje su ljetos svoje šape htjele staviti i na reprezentaciju BiH.

Odatle je v(j)etar zapuhao, pa je Edin Avdić, alias Enciklopedija, ničim izazvan, poslije pobjede BiH nad Švedskom, udario po reprezentaciji BiH i tadašnjem selektoru Damiru Mulaomeroviću.

Napad je nastavljen i nakon pobjede u Švedskoj i nakon što su kvalifikacije okončane sa skorom 2-2.

Edin Avdić – Enciklopedija ocijenio je kako je reprezentacije Rusije nikad lošija, a naša, valjda, nikad bolja. Pa koji bi se selektor odlučio da na Ruse, takve-kakve, krene sa Zahiragićem, Vrapcom, juniorom Musom, nedovoljno oporavljenim Gajićem, Gegićem, naravno uz dužno poštovanje svih navedenih, jer su se istinski borili u te četiri utakmice za dres sa nacionalnim grbom. Ni jedan!

No kada zapušu vjetrovi iz Beograda, pogotovo iz tog kafića u ulici Strahinjića Bana, onda se u našim medijima reinkarnira ime i prezime Aleksandra Džikića, kao tobožnjeg stručnjaka koji je mogao reprezentaciju BiH odvesti na Eurobasket, a sve kroz enciklopedijske intervjue sa Edinom Avdićem.

Čovićeva izjava, direktno u lici, razotkrila je perfidnu igru beogradskih trovača, koji zarad kafe i kafica pokušavaju oskrnaviti trud i učinak drugih…

Rekli bismo enciklopedijski, ali je sve to za jednokratnu upotrebu, poput kondoma. Kada te iskoriste, zna se šta slijedi.

V. Bošnjak

Pogledajte emisiju “U obruču”, a posebno njen dio od 34. minute…

Komentariši