Kakanj će zajedno sa Igokeom, Student Igokeom i Zrinjskim učestvovati na finalnom turniru Kupa BiH.

Kakanj je posljednji izborio završni turnir nakon pobjede protiv Slobode i osvojenog Kupa sistema A. Najbolji u finalnom meču bio je plejmeker Kaknja Darko Talić sa 19 poena.

“Jeste dobili smo tu utakmicu protiv slobode. Oni s  jako nezgodan protivnik, imaju dobre igrače i morali smo odigrati na visokom nivou kako bi izborili plasman na završni turnir Kupa BiH. Mislim da smo odigrali svi timski jako dobro, igrali smo čvrstu odbranu i mislim da je to na kraju donijelo pobjedu”, rekao je za portal kosarka24.ba/ bivši Igrač Igokee.

Talić ove sezone nastupa za Kakanj kao pozajmljen igrač Igokee. Ideja je bila da dobije više minuta nego što bi to sigurno dobio u ABA ligi.

“Pa sigurno da mi je ove godine bilo potrebno da odem negdje gdje ću imati određen broj minuta i gdje ću moći da napredujem. Odlučili smo se za Kakanj da odem na pozajmicu. Moja želja je bila da radim sa trenerom Pandžom, sa kojim sam bio i u reprezentaciji, i jako sam zadovoljan i sa radom i sa napretkom i mislim da je to bio pravi potez.Radio sam sa Josipom Pandžom i u juniorskoj reprezentaciji BiH i prošle godine u seniorskoj reprezentaciji.To je čovjek koji je stvarno posvećen košarci i maksimalno posvećen svojoj ekipi i igračima. Dosta se radi i individualno i stvarno mogu reći da sam do sada dosta napredovao kod njega”.

Kakanj za sad osim Kupa dobro “gura” i u šampionatu BiH. Uz to imaju jednu od boljih publika u BiH.

“Stvarno svaku domaću utakmicu prati dosta naših navijača.Oni što je bitno ima ih dosta i na gostujućim utakmicama i stvarno su nam velika podrška. Kada smo u Kaknju stvarno dvorana je gotovo svaki put puna, i navijači prave jako dobru atmosferu. Stvarno su nam dodatni vjetar u leđa i mislim da im mi to vraćamo na pravi način dobrim igrama”, kaže Talić.

U prvom timu Igokee igrao je dvije sezone regionalnu ABA ligu.

“Odigrao sam nekoliko ABA utakmica i trenirao sam sa vrhunskim igračima u Igokei, i naravno ABA liga je stvarno jedno takmičenje mnogo kvalitetno, ako ne i jedno od najkvalitetnijih evropskih liga. I stvarno na tom nivou kada se dođe je zaista milina igrati. Mogu reći da je ove godine BiH liga zaista kvalitetna. Ima mnogo dobrih timova i mnogo ujednačenih ekipa. Igra se jedna tvrda, jaka košarka, gdje zaista protiv koga god da igraš nije lako uzeti bodove”, kaže nam ovaj momak rođen u Banjaluci prije 20 godina, koji je prve korake napravio u KK Šampion Alf Om, kod trenera Saše Stamatovića, piše portal kosarka24.ba

kosarka24.ba

Leave a Reply