Dragan Bokan ekskluzivno za BHbasket: Sudbina ABA lige rješavat će se u aprilu ili maju (VIDEO)

Dragan Bokan, predsjednik Budućnosti i prvi čovjek ABA lige, u ekskluzivnom razgovoru za portal BHbasket govorio je o regionalnom takmičenju, Budućnosti, derbiju sa Crvenom zvedzom, a dotakao se i bh. klubova.

Pojavila se informacija da će Crvena zvezda dobiti licencu za Euroligu, iz Beograda su odgovorili da je to spin iz Podgorice, vaš komentar?

Što se tiče toga ja ne bih to komentarisao, uvijek se tako dešava pred derbi. U Aba ligi je svaki svaki derbi koji odlučuje među četiri, a posebno kada se radi o borbi za prvo mjesto. Te stvari su neozbiljne, ne doprinose dobroj energiji, prema tome ja ne želim odgovarati na to pitanje.

Najavili ste utakmicu sa Zvezdom posebnim derbijem, Čović duel protiv Budućnosti ne naziva derbijem?

Morate to pitati Čovića, ipak je on najstariji sudion košarke u regionu, dugo godina na čelnim pozicijama kluba. Ja imam suprotno mišljenje i to je z mene derbi. Sve ćemo uraditi da napravimo ambijent, da naši igrači daju maksimum i dođu do pobjede. Zvezda je klub za svako poštovanje i euroligaški tim.

Budućnost je na evropskoj sceni stigla do četvrtfinala Eurocupa, da li je rekla posljednju riječ u ovom elitnom takmičenju?

Mislim da nismo rekli posljednju riječ u Eurocupu, imamo pravo da se nadamo. Dajem prednost Monacu, prvu utakmicu igramo u Monacu. Nažalost zbog izričitih mjera francuske države, revanš ćemo igrati u Ljubljani. Ovom prilikom bih se zahvalio Sloveniji i ljudima koji vode sportski centar “Stožice”, što su nam omogućili da budemo domaćini u Ljubljani.

O ABA ligi je istakao da će se sudbina regionalnog takmičenja rješavati na skupštini koja će biti održana u aprilu ili maju. Naglasio je da prije svega treba sačuvati ovaj vrhunski regionalni proizvod.

Bokan je govorio i o bh. klubovima sa željom da ih bude više u ABA ligi, da se ona igra u Sarajevu, Tuzli, Širokom, Trebinju…kao i da će uvijek imati njegovu podršku.

Pogledajte cijeli razgovor sa predsjednikom Budućnosti i ABA lige u videoprilogu.

N.S.

 

 

 

 

Leave a Reply