Košarkaši Budućnosti nastavljaju da nižu čuda u Euroligi. Posle Baskonije i CSKA izabranici Aleksandra Džikića su na pleća oborili i Barselonu. Malo, ali baš malo je bilo onih koji su verovali u takav epilog.

Trener plavo-belih bio je zadovoljan igrom svog tima.

„Vjerovali smo mi i to je najvažnije. Ušli smo u meč odlučni u namjeri da se borimo do posljednjih atoma snage protiv moćne Barselone. Zoran Nikolić se vratio u sastav tima ali nismo mogli da računamo na njega, kao ni na Aleksu Ilića koji je pod velikim znakom pitanja kada je reč o povratku na parket. Pored toga, meč je zbog povreda ramena i koljena propustio i Nikola Ivanović. U takvoj situaciji dogovorili smo se da damo sve od sebe i da nastojimo da do krajnjih granica iskoristimo raspoložive resurse. Željeli smo što duže da budemo u egalu sa Barselonom“, rekao je Aleksandar Džikić za sportklub.rs i nastavio:

„Kako je vrijeme odmicalo mi smo ostajali u egalu i borili se kao lavovi. Igrači su zaista ginuli u odbrani, bacali se za svaku loptu. Vidjeli su da imaju priliku da stignu do čuda, vjerovali su da mogu do njega i na kraju su ostvarili treću uzastopnu pobjedu. Imali smo i sreće, ali sreća prati hrabre, a volio bih da neko kaže da nismo bili hrabri. Hvala navijačima na nevjerovatnoj podršci i nadam se da će i u nastavku sezone biti vetar u leđa ovom timu, koji im sigurno neće ostati dužan.“

Svetozar Janičić/sportklub.rs

PODIJELI

Komentariši