Nakon teksta koji smo objavili o Timuru Šabiću da nije na spisku kadetske reprezentacije BiH koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Udinama, kontaktirali smo selektora Admira Prašovića, koji je izjavio da mladi igrač nije uvršten jer nije dostavio bh. pasoš.

“Pratim igre Timura Šabića od ranije, međutim on nije dostavio bh. pasoš, tako da ga nisam mogao pozvati na okupljanje, gdje se pripremamo za  odlazak Evropsko prvenstvo. Prije toga sam ga pozivao na okupljanje u Laktašima na koje se nije odazvao, niti je opravdao svoj izostanak”, izjavio je Prašović.

Poslije  izjave selektora bh.kadeta, kontaktirali smo oca mladog igrača Harisa Muhameda Šabića, koji je negirao izjave selektora Prašovića.

“Moj sin ima bh. pasoš, koji je izvađen 5.6.2019. godine,  savezu sam ranije dostavio dokumentaciju kao i potvrdu o pasošu. Nije tačno da nije opravdan nedolazak Timura na okupljanje u Laktašima. Poslao sam mail KS BiH gdje sam obavjestio da nam je izuzetna čast na pozivu u bh. reprezentaciju, ali da Timur Šabić nije u mogućnosti odazvati se, jer smo bili u Americi gdje mi je stariji sin diplomirao. Mom sinu Bosna i Hercegovina nije alternativa, to je njegova jedina opcija i želja”, naglasio je Šabić, koji nam je dostavio mail upućen savezu kao i pasoš.

Timur Šabić 16-godišnji igrač Cedevite prošle godine je bio proglašen za najboljeg mlađeg kadeta u Hrvatskoj. O njegovom talentu pohvalno se izrazio i legendarni igrač Bosne Zdravko Radulović

“Radi se izuzetno talentovanom košarkašu, koji pored potencijala ima i radne navike”, izjavila je za Bhasket igračka legenda Bosne.

Da li će nam se opet događati greške iz prošlosti, kada smo zbog nemara gubili talentovane igrače, koji su kasnije postali košarkaške zvijezde nastupajući za selekcije u regionu, i naravno izdajice!?

N.S.

Komentariši