Fotoreporter iz Sarajeva Ivan Šebalj pobjednik je Izbora za sportsku fotografiju godine „Tomislav Trojak“ koja se tradicionalno organizuje i dodjeljuje u Bosanskom – kulturnom centru TK u Tuzli.

Šebalj je četvrti pobjednik konkursa za najbolju sportsku fotografiju koja nosi naziv po legendarnom tuzlanskom fotoreporteru Tomislavu Trojaku.

Drugo mjesto, prema ocjenama stručnog žirija, pripalo je Jasminu Hadžiću iz Zenice, a treće njegovom sugrađaninu Draženku Jurišiću.

Na konkurs za Izbor sportske fotografije godine prijavilo je se 27 autora iz cijele Bosne i Hercegovine sa 50-ak fotografija koje su nastale na sportskim borilištima u 2020. godini.

Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji fotografi su osvjetalili obraz svoje profesije i na konkurs, koji je već postao tradicionalan, poslali svoja ostvarenja.
Izbor sportske fotografije godine „Tomislav Trojak“ organizuje Udruženje građana „Centar kreativnih aktivnosti“ iz Tuzle u partnerstvu sa Ministarstvom kulture, sporta i mladih TK i Bosanskim kulturnim centrom TK.

Dosadašnji osvajači:

2017. Denis Ruvić (Sarajevo)
2018. Aleksandar Čavić (Banja Luka)
2019. Jelena Đurđević (Banja Luka)
2020. Ivan Šebalj (Sarajevo)

Kolektivna izložba svih radova prispjelih na konkurs bit će otvorena do 17. februara u BKC-u TK.

TIA

Leave a Reply