Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) na zvaničnoj stranici objavila je spisak od deset mladih košarkaša (do 21 godine) koji su se istakli u novembarskim susretima evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Svoje mjesto među odabranima našao je i reprezentativac BiH Kenan Kamenjaš. U obrazloženju za centra podgoričke ekipe SC Derby navodi se da je Kamenjaš u pobjedi protiv Češke upisao sedam poena, dva skoka i dvije asistencije, a trijumfu nad Bugarskom doprinio sa šest poena. Također se naglašava podatak da je bio najbolji strijelac reprezentacije u kvalifikacijama za Eurobasket 2022.

Pored Kamenjaša, na listi od deset mladih igrača koji su zablistali u novembarskim utakmicama kvalifikacija našli su se FIlip Petrušev (Srbija), Aleksander Balcerowski (Poljska), Teodor Simić (SJeverna Makedonija), MIkael Jantunen (Finska), Roko Prkačin (Hrvatska), Yam Madar (Izrael), Justus Hollatz (Njemačka), Keye Van der Vuurst de Vries (Nizozemska) i Emil SToilov (Bugarska).

Basket.ba

Leave a Reply