Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i član francuskog Orleansa, Miralem Halilović, bez razmišljanja je prihvatio poziv Udruženja građana “Centar kreativnih aktivnosti” iz Tuzle da bude promotor kampanje “Pazi na korake” koja se implementira u partnerstvu sa specijaliziranim košarkaškim portalom BHbasket.

“Školarce pozivam da se bave sportom. Naravno najviše bih volio da to bude košarka. Također ih pozivam da obrate pažnju kada idu od svojih kuća do škola i nazad na poštovanje saobraćajnih propisa. Apelujem i na vozače da budu oprezni kada prolaze pored škola”, poručio je Miralem Halilović, koji je bio i najmlađi kapiten Sloboda Dite u povijesti.

Udruženje građana “CKA” i Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK drugu godinu zaredom implementiraju projekat “Pazi na korake”. U narednom periodu volonteri UG “CKA” će obići obrazovne ustanove u Gradu Tuzla i kroz podjelu promotivnih materijala i razgovor sa učenicima i njihovim nastavnicima još jednom staviti akcenat na poštovanje saobraćajnih propisa. Koraci u košarci se kažnjavaju oduzimanjem lopte, a greške u koracima u saobraćaju mogu biti fatalne.

Zato, dragi naši, PAZITE NA KORAKE!!!!

 

Odgovori