Legendarni hrvatski košarkaš, Pink Panther ili, kako su ga preko Bare prozvali – Konobar – Toni Kukoč, ponovno je nominiran za ulazak u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu.

No, ovog puta u društvu među nominiranima ima još jednog Hrvata, legendarnog jugoslavenskog košarkaša te trener, Giuseppea Pina Giergiu, peterostrukog prvaka Jugoslavije sa Zadrom te dva puta srebrnog na svjetskim prvenstvima s nekadašnjom reprezentacijom Jugoslavije. Osim toga, Giergia je bio trener brončane Hrvatske na svjetskom prvenstvu 1994. godine u Kanadi.

Karijeru Tonija Kukoča ne treba previše ni približavati kad je mnogo toga jasno – radi se o trostrukom prvaku Europe sa splitskom Jugoplastikom, a osim toga, osvojio je jednako toliko NBA naslova s legendarnim Chicaog Bullsima. Osim toga, bio je srebrni sa reprezentacijom na OI u Barceloni 1992. kada su u finalu igrali protiv Dream Teama. Ne samo to, baš je bio dio ekipe koju je Giergia vodio do bronce u Kanadi te bronci u Ateni na EP-u.

Dosad se četvorica Hrvata nalaze u košarkaškoj Kući slavnih – to su Krešimir Ćosić (1996), Dražen Petrović (2002), Mirko Novosel (2007) i Dino Rađa (2018).

GER

Leave a Reply