Nedim Kamberović spada u red najtalentovanijih igrača u svom godištu u Bosni i Hercegovni. 15-godišnji igrač Spartansa (194 cm) potvrdio je to u u nedjelju u redovnom kolu Lige mladih RKS Tuzla.

Kamberović u kadetskoj konkurenciji protiv Silver Kingsa iz Srebrenika ubacio ni manje ni više nego 60 poena! Ukupno je imao tri promašaja, dva za dva poena i jedan za tri poena.

Pored košgeterskog učinka Kamberović je dodao devet skokova, sedam asistencija i osam ukradenih lopti. Svoj tim predvodio je do pobjede 90:72.

Ovaj mladi igrač Spartansa bio MVP pionirske Liga mladih RKS Tuzla, te je kao takav nastupao za seniorsku ekipu KK Spartans u A1 ligi FBiH. U tekućoj sezoni bilježi nastupe za kadete, juniore i seniore.

Pored talenta koji posjeduje, posebno ga odlikuju radne navike. Igra na poziciji plejmejkera, a omiljeni košarkaš mu je Bogdan Bogdanović.

Sigurno je da se odavno ne pamti ovakva dominantna partija u omladinskim kategorijama, da jedan mladi igrač postigne 60 poena i uz to se istakne u asistencijama i skokovima.

Spartanas je od osnivanja u svom radu akcenat je stavio na mlade igrače.

N.S./R.BH.

Komentariši