Gostujući u večerašnjoj emisiji “Pressing” na N1, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, osim diskusije o političkim temama, dotakao se i sporta.

Istakao je kako je, kao jedan od čelnih ljudi u RS, podržao organizaciju Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF), uz akcenat na ulaganja u kapacitete na Jahorini, ali također prokomentarisao i obećanje koje je dao predsjedniku Košarkaškog saveza BiH Mirzi Teletoviću, da će pomoći ovoj asocijaciji koliko može.

“Taj takmičarski i navijački dio ostavljam po strani. Ali, kao odgovoran čovjek u Predsjedništvu, smatram da se mora voditi računa o selekcijama. Košarkaškom savezu BiH, koji hronično nema novca i koji je dužan nekoliko miliona, trebamo kroz budžet obezbijediti tih nekoliko miliona da se stabilizuje i oslobodi dugova. Ja ću u Predsjedništvu biti za takvo rješenje. Što se tiče reprezentacije, i dalje ne navijam za BiH… Nema potrebe, nemam emociju. Ja imam emociju, ali navijam za Srbiju. Ne želim nikome ništa loše, neka Bosna pobjeđuje gdje hoće”.

Na pitanje da li bi podržao da neka reprezentacija BiH bude domaćin na teritoriji RS, Dodik je kazao:

“Neću to podržati zato što tamo nema tog navijačkog kapaciteta. I ne navijam za tu opciju. Ja bih volio da dođe Srbija, onda bi se napunila dvorana”.

scsport.ba

Komentariši