Jučer je zvanično stavljena tačka na sagu oko utakmice 10. kola A1 Lige FBiH. Nakon 10 dana komesar takmičenja je donio odluku da se utakmica ponovi. O svemu ovome nešto više će nam reći Direktor kluba Mirza Memić:

“Moram priznati da sam očekivao da će utakmica na kraju biti registrovana u našu korist. Vodio sam se činjenicom da se skoro nikad nije jedna utakmica ponovila radi ovakvih razloga. Mišljenje me je vodilo da će komesar sa svojim timom donijeti odluku o eventualnom suspendovanju sudija i da će na tome ostati. Međutim, ipak nije bilo tako. Sada već smatram da je pravda zadovoljena kada je riječ o toj situaciji u posljednjoj sekundi kada je Grošić imao šut za produžetak, a gdje su nam sudije poklonile tri slobodna bacanja, kaže direktor kluba i nastavlja:

“Ali ostajem pri stajalištu da smo mi čisto i lavovskom borbom odnijeli pobjedu i zbog toga smatram da iz ove utakmice izlazimo oštećeni. Definitivno se nećemo žaliti na odluku komesara, jer smatramo da je on taj koji donosi konačne odluke. Idemo se spremiti za novu utakmicu i u Živinice donijeti ono što nam pripada. Očekujem od komesara da delegira sudije sa liste za najviši rang takmičenja, ”zaključio je Memić

KK IBU Spartans

PODIJELI

Komentariši