Jedan od najboljih igrača HKK Zrinjski Amerikanac Carlbe Lee Ervin iznenada je napustio klub, prenosi Hercegovina.info.

U prvom dijelu sezone 26-godišnji Ervin je nosio Plemiće, a statistički je treći najbolji igrač Prvenstva Bosne i Hercegovine s 16,8 poena po utakmici te 6,8 asistencija. Posebno se pamti njegova igra u hercegovačkom derbiju sa Širokim kada je imao i triple-double.

Mnoge je iznenadio njegov rastanak sa Zrinjskim, a cijelu situaciju je za
Hercegovina.info objasnio predsjednik kluba Igor Marić.

“Kako smo mi prvi dio sezone bili oduševljeni njegovim igrama i ponašanjem, toliko smo drugi dio prvenstva bili razočarani u njegovo ponašanje van terena i to se odrazilo na njegove igre. Drugi dio njegova statistika nije bila ni blizu one iz prvog djela gdje nam je on pravio prevagu protiv Širokog ili drugih ekipa gdje je on bio dominantan. Imate klasičnu priču oko nekih igrača. Ako plata kasni jedan dan oni krenu s nezadovoljstvom i počnu iritirati cijelu ekipu. Mi nismo dali da nas iko ucjenjuje i da padamo na njegove frustracije”, kaže Marić.

“On je dan nakon utakmice sa Širokim tražio da ide iz kluba jer ima bolju ponudu. Kako ćeš ići ako imaš FIBA ugovor. Mi ispunjavamo sve obaveze iz ugovora. Imao neke ponude iz Italije i Njemačke. Nakon toga mi smo bili maksimalno korektni i povećali smo mu ugovor i napravili aneks ugovora. Međutim to njega nije zadovoljilo. On je mislio da može više i bolje i jednostavno nije bio sretan u Mostaru”, dodao je Marić za hercegovina.info.

Ulogu su, kaže, odigrale i priče “sa strane”.

“Puno menadžera mu je ‘napunilo glavu’ nakon njegovih dobrih predstava u prvom dijelu prvenstva. On je dobar igrač, ali je samo tražio razloge da se raziđemo. Jednostavno to nismo mogli trpjeti i napravili smo raskid ugovora. Imamo još jednu malu obavezu prema njemu i to ćemo riješiti.”

Navodno je Ervin ostao u Mostaru i u potrazi je za novim klubom. Prijelazni rok u BiH je završen i jedina opcija mu je Evropa ili povratak u Ameriku.

Hercegovina.info

Leave a Reply