Nihad Selimović, predsjednik OKK Spars iz Sararajeva reagovao je na jučerašnji intervju Amera Čolana generalnog sekretara KS BiH za portal BHbasket.

Prvi čovjek jednog najboljih bh. klubova tim povodom za portal BHbasket je izjavio:

“Amer Čolan ili nije normalan ili je toliko neograničeno bezobrazan. Zadnjih pola godine je toliko strovalio savez da ne može dalje. Zloupotrebljavajući položaj, kršeći propozicije i sve normativne akte KS BiH. Čovjek koji nije pravnik i nema pojma o pravu dao je sebi za pravo da tumači pravne akte. Jučer su prošla tri mjeseca od žalbe OKK Spars, na koju se po propozicijama moralo odgovoriti u roku tri dana. Da zanemarimo to, po Zakonu o upravnom postupku dužan je bio u roku od 30 dana da odgovor. Nakon toga žalba se po automatizmu smatra usvojenom. Zakazuje sastanak klubova, početak lige, iako dobro zna da to ne može jer nema odluke UO KS BiH za početak lige, za potvrdu komesara. Nema donesene odluke o sistemu takmičenja za sezonu 2021/22 nema ništa”, ističe Selimović i nastavlja:

“Sam izjavljuje da već nema kvorum  za donošenje bilo kakvih odluka UO KS BiH. Međutim onda kaže neka većina  je nešto kao odlučivala. Kada na sjednici nema kvoruma, ista se završava. Sve njegove izjave su u koliziji jedna sa drugom. Za sve svoje postupke će odgovarati, već su podnesene krivične prijave protiv njega, a u pripremi su i nove. Svi oni koji budu sudjelovali na nelegalnim sastancima u organizaciji Amera Čolanaa a ne KS BiH, bit će saučesnici u izvršavanju protivzakonitih radnji Amera Čolana. Jedine validne odluke o početku lige, izboru komesara, te potvrdi propozicija može dati UO KS BiH, u onom kapacitetu, onako kako je to propisano statuom”, izjavio je Selimović.

N.S.

Leave a Reply