Nakon uspješnog otvaranja sezone i upisane dvije pobjede trener Spartansa Boban Ninić za službenu stranicu kluba je istakao:

“Na otvaranju prvenstva,pobjeda u gostima protiv kvalitetne ekipe Čelika koja posjeduje iskusan roster koji je ujedno pretendent za naslov Prvaka A1 Lige. Mi smo odigrali jednu “mušku” i energetski dobru utakmicu. Pokazali dosta igre u tranziciji i pametnih,atraktivnih rijesenja. Dobro kotrolisali citav tok utakmice od početka do kraja i zavrsili sa pozitivnim ishodom za nas. Poslije uspješnog starta sezone,i pobjede nad ekipom Čelika imali smo domaci zadatak da tu pobjedu potvrdimo u meču gdje smo dočekali ekipu Gračanice.
Ekipe koja je sačinjena od par iskusnih igrača. Mi smo u ovu utakmicu ušli sa rovitim Kljestanom i bez Vrtagića kao startera iz Zenice sto se dalo primjetiti na igri.
Gračanica je zonskom odbranom usporila nasu tranziciju ali smo odreagovali pravovremeno i pogodili otvorene suteve. Generalno i ovaj put smo kontrolisali takodje rezultat veci dio utakmice. Pred nama je još mnogo rada i znoja da bi podigli individualni nivo pojedinaca a ujedno i nivo timske igre. Drago mi je da u rosteru imamo jednog plejmejkera i lidera na terenu kao sto je Makso, nesporno je da ce njegov igrački i ljudski kvalitet zajedno sa Kljestanovim pomoći da nas mladi tim bude iz treninga u trening sve bolji. Nadam se da će što prije i ostali mlađi igrači pokazati reakciju, veću želju kao što je to pokazao Nezirić u ovoj utakmici, ” zaključio je Ninić.

Spartas u narednom kolu igra sa ekipom Brčkog.

KK Spartans

Komentariši