U prostorijama KS BiH danas će biti održana press-konferencija sa samo jednom temom dnevnog reda – Jusuf Nurkić. Upravo na prošlosedmičnoj presici iniciran je “novi rat” sa Nurkićem i njegovim menadžerom Enesom Trnovčevićem, koji će, kako stvari stoje, za epilog imati igrati neigranje popularnog Juke na Eurobasketu.

Menadžer Trnovčević je naveo kako ga napadi iz Bosne i Hercegovine zabavljaju, odnosno da mu predstavljaju jednu vrstu zabave.

Zbog toga su mu iz KS BiH, bolje rečeno generalni sekretar Harun Mahmutović, odlučili/o da i danas uljepšaju dan. Ako ćemo ponovo slušati ono što je već napisao na svom FB profilu u gluho doba, neki dan, onda press- konferencija uistinu nema smisla i bit će samo još jedna “duševna hrana” za Enesa Trnovčevića.

Održavanje press-konferencije na kojoj će se pričati i o Enesu Trnovčeviću, govori i o srozavanju ugleda KS BiH. Jer, Enes Trnovčević nije persona, i nikada neće ni biti, zbog koje bi krovna kuća naše košarke trebala sazivati druženje sa novinarima.

Da je bilo taktike u komunikaciji, vjerovatno ne bi došlo do ovakvih situacija. Ali, društvene mreže su čudo pogotovo kada se koriste u gluha doba. Gluho bilo ako se i nakon ove press-konferencije dodatno ne zamandale vrata Jusufu Nurkiću, a Enesa Trnovčevića ko j…!

Odgovori