Umjesto da analiziramo rivale iz skupine Eurobasketa posljednjih dana se bavimo time da li će Jusuf Nurkić igrati za reprezenttaciju BiH i da li će Duško Ivanović biti selektor.

Kolege iz Dnevnog avaza uspjele su stupiti u kontakt sa Jusufom Nurkićem, a dio razgovora pročitajte u nastavku…

Jusufa Nurkića kontaktirali smo prije nekoliko minuta, dok se spremao za trening sa Denver Nuggetsima. Nažalost, ono malo vremena koliko smo imali na raspolaganju nismo mogli iskoristiti za komentar o njegovoj sjajnoj partiji protiv NBA prvaka San Antonio Spursa (10 poena, 8 skokova za 18 minuta), već za pitanje šta misli o posljednjoj i nimalo lijepoj epizodi u kojoj se spominje njegovo ime te sukobu na relaciji Košarkaški savez BiH, s jedne, odnosno Jusuf Nurkić i njegov menadžer Enes Trnovčević, s druge strane.

“Stojim iza svega što je rekao moj menadžer Enes Trnovčević i mislim da je nakon posljednjeg istupa generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH Haruna Mahmutovića upitna moja daljnja karijera u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Uskoro ću objaviti sve što imam na ovu temu, pa i to kakve sam poruke dobivao od pojedinaca”, rekao je Nurkić za “Avaz”.

Odgovori