Nikola Jokić sjajno je počeo sezonu u NBA ligi. Glavni je igrač Denvera i najzaslužniji za četiri vezane pobede Nagitsa na startu. Zbog odličnih igara proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije prve nedjelje.

Jokić zadaje protivničkim igračima velike glavobolje, a tvrdi i da Shaguille O’Neal ne bi mogao da ga čuva.

“Bio sam u New Orleansu, izlazio sam iz autobusa na Ol staru pred utakmicu američkih igrača protiv svijeta i Shag je bio baš ispred mene. Izgledao je kao planina ispred mene. Taj čovjek je tako veliki… Vidio sam ga izbliza, gledao sam i klipove, on je bio toliko dominantan, verovatno najdominantiji momak koji je ikad igrao košarku. Bio je zvijer. Ali mene ipak ne bi mogao da čuva”, poručio je Jokić.

“Brbljivom” Shaqu nije trebalo mnogo vremena da mu odgovori.

Pohvalio je njegovu igru.

“Igra dosta agresivno. I van i u reketu, što radi i većina centara danas. Pritom je odličan asistent. I ne plaši se. Ne plaši se izazova. Nije super atletičan, ali igra vrlo pametno”, rekao je O’Nil.

Potom je plastično opisao kako bi sačuvao Jokića.

“On ima duge ruke, zar ne? Gurnuo bih ga ovako, kukom, pa opet. Onda bih ga odgurnuo laktom, dobio dodatni prostor i pogodio preko njega, ili bih se okrenuo oko njega”, pokazao je O’Neal u emisiji na američkoj televiziji.

Američki gorostas rekao je da Jokić protiv njega ne bi imao šanse.

“Bez obzira na to odakle dolazi (mislio je da je Ukrajinac), pojeo bih to pile”, rekao je O’Nil.

Na pitanje tokom utakmice Denvera i Lakersa da li bi Jokića mogao da uporedi sa zemljakom Vlade Divcem, sa kojim je tokom karijere vodio okršaje na parketu, O’Neal je bez “dlake na jeziku” odgovorio:

“Nikako, Vlade je bio užasan”, što je izazvalo salvu smijeha.

Mondo.ba

Komentariši