Slaviša Ožegović, šef stručnog štaba ŽKK RMU Banovići nakon završetka sezone osvrnuo se na košarkašku sezonu 2019/20, u kojoj su Banovići došli do treće uzastopne titule prvenstva i kupa Bosne i Hercegovine za žene.

“Prvo želim da apelujem na sve građane da budu u samoizolaciji i poštujemo pozive nadležnih kao i da pomognemo starijim i bolesnim osobama kojim je sada pomoć najpotrebnija. Teško je pričati o košarci sada ali osvrnuću se na upravo završenu sezonu. Žao mi je što se sezona na ovakav način završila jer smo bili jako motivisani da udarimo pečat na sezonu koja je bila uspješna do sada. Administrativnom odlukom smo proglašeni šampionima ali sigurno zasluženo jer smo u svim takmičenjima bili bolji od prvih pratilaca i najvećih rivala. Sve smo pokazali u KUP-u koji je igran skoro u Banjaluci u dvorani Obilićevo koji smo i osvojili. Moje igračice jednostavno nisu htjele da izgube i to je to. Ako jednu stane drugu krene itd”, govori Ožegović i nastavlja:

“Sada mogu otkriti da smo imali potpisane ugovore sa dvije sjajne igračice i osobe naravno jer takve samo želimo u timu i sa kojima bi napravili “tornado” do kraja prvenstva i uzeli titulu prvaka. One su se trebale priključiti 22.03. 2020. godine našem timu i ostati do kraja prvenstva. Naš kolektiv samo interesuje prvo mjesto i sve smo tempirali za kraj u KUP-u i Prvenstvu. Odbranjeni KUP i Prvenstvo , trostruka titula u obje konkurencije 6. mjesto u WABA ligi su odlični rezultati i svakako ciljevi ispunjeni za ovu godinu. Uz sve to afirmisali smo devet mladjih igračica sa značajnom minutažom u BH ligi a neke su čak zaigrale i u WABA. Sjajan tim predvođen Irenom Vrančić i kapitenom Dženitom Ikanović uz odlične Marković, Zeljković i Delić kojima je ova sezona prekretnica i uspjeh je trebao svima. Odmah njima uz rame sve mlađe igračice od kojih imamo dve tri supertalentovane koje su dobijale bar pola utakmice u BH lige, dobile, zaslužile i opravdale. Napravili smo odličnu atmosferu u timu i oko tima i to je preduslov za sve uspjehe, sjajne ličnosti van terena a na terenu zajedno u svemu a tome u prilog govori da smo zajedno i dalje u Banovićima.
Uz tim uvijek žena dinamit Jasna Sliško alfa i omega potpuno posvećena kolektivu i naravno predsjednik Zijad Bečić koji je pratio i podržavao sve naše ideje i projekte. Posebno se zahvaljujem mom timu koji nije bio pored mene na klupi ali je završavao veliki dio posla u pozadini. To su trener Slađan Ivić, skaut Vladimir Radovanović, fizioterapeut Dženana Damadžić i ordinacija Panta Rei, fizioterapeut Denis Šabanović, kondicioni trener Azur Sakić, kondicioni trener Saša Marković, doktor Filip Jokić, Profesor Osman Lačić. Želim da napomenem da sam zadovoljan sa svim segmentima života u Banovićima, građanima i navijačima, podrškom generalnog sponzora ,,Rudnik Mrkog Ugla Banovići”; Opština Banovići ,Kompanija Litvatrans i upravom kluba. Čestitam svim mojim igračicama i cijelom kolektivu na pobjedama i titulama a ostalima puno zdravlja sreće u narednoj sezoni”, zaključio je Ožegović.

N.S.

Leave a Reply