“Ne znam je li to smiješno ili žalosno”, komentar je Svetislava Pešića o tome što u košarkaškoj Kući slavnih nije bivši hrvatski reprezentativac Toni Kukoč.
Kukoč je čak osam puta bio nominovan za ulazak u Springfieldovu Kuću slavnih, ali ni ovaj put nije uvršten u odabrano društvo. Kari Pešić u razgovoru za Tanjug nije štedio one koji donose odluke.

“Uz svo poštovanje prema svima koji su već primljeni u Kuću slavnih i čestitke svakom od njih, teško mi je da povjerujem da jedan od najboljih igrača u historiji košarke Toni Kukoč još nije u Kući slavnih”, rekao je Pešić i dodao:

“Mislim da danas ne postoji nijedan ljubitelj košarke koji ne voli Tonija Kukoča. Jednostavno, njega ne možeš da ne voliš. Ne samo zbog onog što je on dao svjetskoj košarci, već i zbog toga kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje, nego i svih trenera koji su ga trenirali, ali i onih koji nikada nisu radili s njim, kao i igrača koji su igrali s njim i onih koji nikada nisu bili njegovi saigrači”, rekao je Pešić.

Pešić je naveo kako je Kukoč jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena i da u svojoj karijeri ima sve moguće titule.

“Ja ne znam da li je to smiješno ili žalosno. Očigledno je da živimo u svijetu gdje sve treba da se izlobira, a Kukoč nije u tom svijetu”, rekao je Pešić.

Klix.ba

Leave a Reply