Utakmica u Tuzli sinoć je ponudila pravu košarkašku poslasticu za ljubitelje košarke. Ko god je bio u Mejdanu uživao je u borbenoj i kvalitetnoj igri sa lijepim potezima. Sam završetak je bio na najbolji mogući način za košarkaške sladokusce.

Pročitah također da je utakmica u Bratuncu pred punim tribinama bila krajnje neizvjesna. Novajlija u ligi pružio je jako dobar otpor Sparsima, drugolasiranoj ekipi ABA 2, a pobjednik odlučen u finišu.

Zamislite da je sinoć, na primjer, bio prijenos iz Tuzle ili  Bratunca. Evo, recimo, na BHT-u državnoj televiziji jer u pitanju košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine? Koliko bi već danas više djece imalo želju da trenira košarku. Bilo bi makar jedno dijete više, garantujem!

Nakon susreta Sloboda – Zrinjski razgovarao sam sa trenerom Zrinjskog Hrvojem Vlašićem o kvaliteti lige. Složili  smo se da u prvenstvu nigdje se unaprijed ne mogu upisati bodovi, te da je prava šteta da se utakmice ne prenose putem tv ekrana.

Kao što reče gospodin Vlašić “Koliko je samo igrača poniklo u bh. prvenstvu koji su napravili izuzetne košarkaške karijere”, što je potvrda kontinuiranog kvaliteta lige.

Kažu može se prvenstvo pratiti putem streama, mogu se pratiti i fudbalski derbiji, ali svi ih gledamo putem tv prijemnika. U ovih odigranih 8. kola bilo je iznimno zanimljivih utakmica koje su odlučivane u samom finišu što je za svakog ljubitelja košarke prava poslastica. Košarka naš najtrofejniji sport na BHT-u i entiteskim javnim emiterima je u rangu umjetničkog klizanja, kao da nikada ništa nismo osvojili!

Nedim Salaharević

Odgovori