OKK Sloboda je u prošloj sezoni uspjela da košarku ponovo vrati u žižu sportskog interesovanja u gradu Tuzli, a jedan od najboljih igrača prošlogodišnjeg tima bio je američki bek Ryan Cook. BH Basket vam donosi intervju sa ovim igračem za koga mnogi poznavaoci košarke u Tuzli tvrde da se radi o možda “najpozitivnijem” strancu koji je nastupao u crveno-crnom dresu. Rayan je plijenio kako svojom igrom, tako i svojim ponašanjem i profesionalizmom.

Rayan, puno pozdrava od navijača iz Tuzle. Za početak možete li nam reći kako gledate na prošlu sezonu koju ste proveli u dresu OKK Slobode?

Cook: Mislim da je sezona bila odlična, uz malo sportske sreće mogli smo imati i više pobjeda. Tim je bio dobar, atmosfera na tribinama je bila sjajna, a ako se dobro sjećam, čak smo prošle godine u ovo doba bili i vodeća ekipa u prvenstvu.

Kakve utiske nosite vezano za suigrače i rad sa trenerom Mulaomerovićem? 

Cook: Svi momci pojedinačno su bili sjajani na terenu i van njega. Kao grupa smo odlično funkcionisali i zaista nosim odlične uspomene, općenito svi su ljudi u Tuzli bili divni prema meni. Trener Mulaomerović je sjajan trener i čovjek, izuzetno strasven kada je igra u pitanju. Cijelo vrijeme je pokušavao da nas uči košarci i mislim da mi je rad sa njim jako puno značio u mojoj prvoj sezoni u Evropi.

Gdje igrate sada?

Cook: Trenutno sam u procesu tražnja kluba, jako treniram i očekujem da ću uskoro biti dio nekog tima.

Možda OKK Slobode?

Cook: Ostao sam u kontaktu sa momcima, pratim bosansku ligu, a naročito rezultate OKK Slobode. Šta donosi budućnost teško je reći, volio bih ponovo nekada obući dres Slobode. Da li će se to desiti uskoro teško je reći, ja samo želim da napredujem u svojoj košarkaškoj karijeri. Volim ovu igru, nastojim svaki dan biti bolji, treniram jako i nadam se da će mi to omogućiti da igram što duže mogu.

Leave a Reply