Slobodan Kecman sa košarkašicama Čelika iz Zenice bio je nekoliko sezona neprikosnoven u prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene.

Mladi bh.trener od ove sezone preuzeo je juniore Sparsa, koje priprema za nove euroligaške izazove na kvalifikacionom turniru u Beogradu koji održava od 23.02 do 25.02 2018. godine

U razgovoru za portal Bhbasket Kecman je istakao da je zadovoljan pripremama ekipe i da u Beograd idu u najjačem sastavu.

“Zadovoljan sam pripremama za kvalifikacioni turnir Eurolige u Beogradu, gdje idemo u najjačem sastavu. Skautirali smo sve protivinike, blago prednost dajem Crvenoj Zvezdi s obzirom na domaćinstvo. Međutim sve ostale ekipe su kvalitetne i i teško je bilo šta prognozirati s obzirom turnirski način takmičenja”, kaže trener juniora Sparsa.

Kecman je istakao da će ekipa dati od sebe. “Sigurno je da ćemo u svakom susretu dati sve od sebe i ući maksimalno motivisani u svaku utakmicu. Ponaljavam idemo u najjačem sastavu i potpuno smo spremni za kvalifikacioni turnir Eurolige u Beogradu”, kaže strateg juniora sarajevskog kluba.

Bh.košarkaški stručnjak posebno je istakao idealne uslove u Sparsima za igrače. “Klub je omogućio fantastične uslove za razvoj igrača, treniranje, što je danas čudno da ovakvi idelani uslovi postoje u Bosni i Hercegovini”, zaključio je u razgovoru za Bhbasket Slobodan Kecman.

37-godišnji bh.trener rođeni Bišćanin radio je u ŽKK Vojvodini, zatim u Mladom Krajišniku i ŽKK Čeliku. Kecman je bio angažovan u stručnom štabu seniorske ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine kao i pomoćnik dvije godine u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije i bio je selektor U-16 ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Juniori Sparsa su u Boegradu jedna od najmlađih ekipa na euroligaškom turniru. Nalaze se u grupi sa Crvenom Zvezdom, Anadolu, Efesom i i Umana Reyerom.

N.S.

Photo:Avaz

 

 

Komentariši