Kako prenose američki mediji, Toni Kukoč prodao je veliko i raskošno imanje u “Highland Parku” u kojem je živio još u vremenu kada je tek stigao u Ameriku. Kuću u kojoj je živio gotovo tri desetljeća Kukoč je prodao za nešto manje od milijun dolara, točnije za 920 hiljada.

Gotovo hiljadu kvadratnih metara imanja Toni i njegova supruga Renata kupili su još 1993. godine za 1,2 miliona dolara, kada je legendarni košarkaš potpisao za Čikago Bulse, ali su nakon 27 godina na njezinoj prodaji ipak ponešto izgubili. Tih 1,2 miliona iz 1993. danas vrijedi sigurno više od dva miliona, prenose SN.

Kuća ima šest spavaćih soba i pet kupaonica i garažu za tri vozila. Valja istaknuti i veliku potpuno opremljenu teretanu i dvorište koje se nalazi uz jezero. Čitavo imanje stavljeno je u prodaju prije godinu dana za 1.15 miliona dolara, ali nakon skromnog interesa morali su spuštati cijenu koja je u konačnici otišla ispod miliona.

Mjesto “Highland Park” smješteno je između Čikaga i Milvokija u kojem je Kukoč i završio bogatu karijeru 2006. godine. Posljednjih nekoliko godina proslavljeni hrvatski košarkaš sarađuje s Bulsima kao posebni savjetnik predsjednika Michaela Reinsdorfa te kao povremeni ambasador kluba.

– Iako su svoje imanje stavili za prodaju, obitelj Kukoč je i dalje nastavila živjeti u “Highland Parku”, piše “Chicago Tribune”.

DA

Leave a Reply