U posljednjoj utakmici 19. kola A1 lige ekipa Turbine je slavila na gostovanju kod Bošnjaka u Hadžićima rezultatom 83:67.

Nezaustavljiv je bio Aldin Dželmo sa 38 poena, Ante Čališ je postigao 16, a Sanjin Kevrić 15. S druge strane Željko Klještan je bio najefikasniji sa 16 postignutih poena.

Inače u derbiju 19. kolu A1 lige BiH i odličnoj, dinamičnoj i uzbudljivoj košarkaškoj predstavi Igman Burch University je pobjedio IBU Spartans i sačuvao drugo mjesto na tabeli. Prvoplasirani Promo je pobijedio Travnik i zadržao prvo mjesto pred odlučujuća tri kola, dok su se košarkaši Čelika pobjedom u Bugojno vratili na poziciju broj tri.

U duelima koji odlučuju putnike u niži rang takmičenja, Brčko Distrikt je gostujućom pobjedom u Konjicu uplovio u sigurnu zonu, ali domaćinu donio dosta briga pred odlučujuće utakmice. Radnički je upisao vrijednu pobjedu u duelu sa Živinicama, koje nakon dobrog starta u debitantskoj A1 ligaškoj sezoni, u 2019. godini nemaju još niti jednu pobjedu, dok je Bošnjak novim domaćim porazom od ekipe Turbine, produžio neizvjesnost borbe za opstanak u A1 ligi BiH.

Rezultati 19. kola:

Ilidža: Igman Burch University – IBU Spartans 86:81

Bugojno: Iskra – OKK Čelik 86:103

Konjic: Konjic – Brčko Distrikt 62:74

Donji Vakuf: Promo – Travnik 75:68

Goražde: Radnički – Živinice 81:79

Hadžići: Bošnjak – Turbina 67:83

PODIJELI

Komentariši