Košarkaška reprezentacija BiH okupila se u nedjelju u Zenici uoči kvalifikacionih utakmica sa Češkom i Bugarskom. BiH je ostala ranije bez izgleda za plasman na Mundobasket, pa za tim Vedrana Bosnića predstojeće utakmice nemaju bodovni značaj. Ipak, kako je istakao selektor Vedran Bosnić, cilj je stvoriti ekipu za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Polako se skupljamo. Danas imamo 10 igrača, jučer smo imali pet, a na večerašnjem treningu će biti svi. Idemo u Češku, koja je jako kvalitetna ekipa. Idemo tamo da se borimo, da nastavimo da radimo ono što smo počeli u novembru. Želimo dati šansu mladim igračima, kako bi mogli selektovati igrače za ljeto, da bi se mogli pripremiti za ono što je nama najvažnije, a to je da imamo ekipu koja će nas predstavljati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, rekao je Bosnić.

Na press konferenciji su govorili još Njegoš Sikiraš i Miralem Halilović.

“Nova je generacija, ali najbintija nam je podrška u ovom trenutku. Imamo neki zajednički cilj, da u budućnosti pokušamo ostvariti neke stvari”, kazao je Sikiraš.

“Nemamo previše treninga ni vremena. Rezultatski znamo da nema previše značaja. Da nastavimo igrati dobro. Tu su neka nova lica. Želimo nagraditi sebe za prošli put”, dodao je Halilović.

BiH će 21. februara gostovati u Češkoj, dok će 24. februara u Zenici dočekati selekciju Bugarske.

PODIJELI

Komentariši