Bosnić: Naša prednost su pun Mejdan i zajedništvo (VIDEO)

Selektor naše reprezentacije, Vedran Bosnić, respektuje Grčku, ali respektuje i svoje momke i najavljuje da će naša reprezentacija ići na pobjedu protiv Grčke u drugom kolu kvalifikacija za EP.

– Mnogo mi je drago da je utakmica u Tuzli. Lijepe utakmice me vežu za Tuzlu. Nadam se da će nam publika pomoći da pobijedimo Grčku. Mnogo bitno je što nas krasi dobra atmosfera Grčka je jako dobra reprezentacija. Dosta je tu igrača koji su igrali u Pao Ioli. Respektujemo ih, ali respektujemo i sebe i idemo na pobjedu protiv njih. Minja Milošević je igrao utakmicu pod povredom, ima bolove, nadamo se da će biti bolje u naredna 24 sata pa ćemo vidjeti hoće li moći igrati. Atmosfera je da svi hoće da daju maksimum. Grci imaju tu sredinu koja igra zajedno. Krasi ih timska, statična košarka 5 na pet. Imaćemo drugačiju utakmicu nego u Latviji. Mi njih moramo napasti, biti agresivni i više trčati od njih. Biće to jedna fizička utakmica sa dosta fokusa. Moramo praviti što manje grešaka. Naša prednost je pun Mejdan i naše zajedništvo, rekao je Vedran Bosnić.

Zmajevi su jutros imali šuterski trening, a do utakmice sa Grcima imaće još dva treninga, jedan večeras i još jedan šuterski ujutru. Utakmica sa Grcima igra se sutra od 20.00, a Mejdan je gotovo potpuno rasprodat i ostalo je još stotinjak ulaznica.

V.B.

Leave a Reply