Haris Milak najmlađi je trener u državnoj ligi sa 26 godina. Pionirska ekipa zeničke Abecede koju je vodio završila je peta u USAID-ovoj Ligi mladih na nivou Bosne i Hercegovine.

U zadnje dvije godine Abeceda je prvak u pionirskom i pretpionirskom uzrastu u Zeničko-dobojskom kantonu. Neki od dječaka već polako kucaju na vrata reprezentacije i predmet su zanimanja najvećih klubova iz regiona.

– Trenerskim poslom se bavim osam godina nakon što sam vrlo mlad okončao igračku karijeru kako bih se posvetio školovanju. Inače sam diplomirani pravnik. Bivši sam juniorski reprezentativac i prvak države u kadetskom i juniorskom uzrastu. Sljedeće godine planiram polaganje FIBA-ine licence u Atini u Grčkoj, čime bih postao jedan od najmlađih licenciranih FIBA trenera u državi, kazao  je Haris Milak u razgovoru za Oslobođenje.

Trenutno radi u Omladinskom košarkaškom klubu Abeceda iz Zenice, a zahvalan je nekadašnjem selektoru ženske košarkaške reprezentacije BiH i osnivaču KŽK Čelika, profesoru Behudinu Bajgoriću, na pruženoj šansi i svakodnevnim savjetima koji mu, veli, pomažu da konstantno napreduje.

Za Abecedu su nastupali u ovoj sezoni: Ajdin Spahić (kapiten), Dino Muharemović, Zinedin Mulić, Miran Kulalić, Rijad Muslić, Osman Spahić, Amer Zec, Enis Halač, Faruk Smriko, Danin Nuhanović, Edi Nuhanović, Faruk Duvnjak (2006, najmlađi učesnik lige), Faris Selimović, Emir Kavaz, Edin Kubat, Anes Begić i Tarik Ibrahimović. Riječ je o dječacima rođenim 2003. i 2004.

Oslobođenje

Leave a Reply