Proteklih dana pojavile su se informacije kako bi utakmica koju Košarkaški klub Bosna igra ovog vikenda protiv gradskog rivala Sparsa mogla biti i posljednja u ovoj sezoni za nekadašnjeg prvaka Evrope.

Harun Mahmutović, predsjednik Studenata koji je u junu ove godine podnio ostavku na tu poziciji, u izjavi za Faktor ipak otklanja tu mogućnost.

“Ako Bog da neće to biti zadnja utakmica Košarkaškog kluba Bosna. Rad Bosne pomagat i finansirat ćemo privatno, nas par, pa koliko budemo mogli i dok budemo imali snage do tada će igrati i Bosna”, kazao je Mahmutović za Faktor.

Klub koji se prvi s prostora bivše Jugoslavije okitio titulom prvaka Evrope ponovo je u dubiozi. Kao što se može zaključiti iz Mahmutovićevih riječi glavni problem su finansije.

“Nažalost nemamo novca da bi plaćali kvalitetne igrače, a potrebno je osigurati i novac za stipendije i za ove mlade igrače koji trenutno igraju u Bosni. Bilo kako bilo nastojat ćemo klub držati u životu, dok neko ne shvati je li Bosna bitna ili nije”, naglasio je Mahmutović.

Mahmutović tvrdi da Bosna ove godine od nije dobila ni marke iz budžeta.

“Valjda Bosna zaslužuje da od općine dobije makar koliko izdvajaju općine Kakanj, Mrkonjić Grad ili Srebrenik. Nama nažalost niko nije dao nijednu marku, a možda odluče da nam ne treba nijedna marka. Ko zna možda će se neko i probuditi, a ako i ne probudi, pa Bože moj i rukometaši i odbojkaši igraju druge lige”, pomalo razočaravajuće govori Mahmutović nakon čije ostavke je isti potez napravio i UO KK Bosna, a na Skupštini je da izabere novi Upravni odbor.

Komentariši