Matea Tavić: Gdje god da sam Čelik je u srcu (VIDEO)

Matea Tavić, reprezentativka Bosne i Hercegovine, koja od ove sezone nastupa za njemački Keltern govorila je za portal BHbasket:

“Lično sam zadovoljna grupom u Osaki, možda samo zbog puta Japan, voljela bih da igramo u Beogradu. Međutim imamo realne šanse da se nadamo plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Što se tiče kvalifikacijskih utakmica protiv Belgije i Sjeverne Makedonije, još jednom smo pokazali da možemo dobiti svakog i najbolje ekipe”, govori Tavić i nastavlja o svom novom klubu:

“Od ove sezone sam u Kelternu, lijepo mi je u klubu dobro sam se snašla. Igramo dva takmičenja malo je naporno. NJemačka liga je jača nego ranijih sezona. Tu sam sa našom kapitenkom Milicom Deurom, ona je ovdje nekoliko godina”, ističe Tavić i govori o svojim košarkaškim počecima:

“Sa  šest godina sam počela trenirati košarku, prvi trener mi je bio Behudin Bajgorić Nisam više nikad pomislila nešto drugo da radim. Što se tiče Čelika to je neka posebna veza i ljubav Zeničana prema Čeliku. Gdje god da se ode Čelik je blizak srcu”, istakla je Tavić.

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu.

E.Sk

Leave a Reply