Nikad nije kasno: Boris Spasojević doktorirao u 54. godini

Vijest je možda malo zastarjela, ali zaslužuje objavu. Član UO KS BiH, predsjednik KS RS, član uprave Igokee, Boris Spasojević, rođen 24. januara 1954. godine pred kraj 2018. godine odbranio je doktorsku disertaciju na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci.

Naziv naučnog rada, koji će bez sumnje obradovati akademsku zajednicu, poznavajući kvalitete Spasojevića, glasi: Primjena faktorske analize i višestrukog linearnog regresionog modela u valorizaciji zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije”.

Tek ćemo saznati u naučnim krugovima koliki je značaj Spasojevićevog istraživanja.

Zanimljivo je da je Spasojević diplomirao u 40. godini na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banja Luci – smjer geografija, a da je kasnije shvatio da je njegova specijalnost u ekonomskoj nauci, pa je upisao i odbranio magistarski rad i doktorsku disertaciju.

Sve o ocjeni komisije možete pročitati OVDJE.

Ne bi ni znali da je Spasojević doktorirao, zbog njegove skromnosti, da na svom facebook profilu tu vijest nije objavio Milorad Kojić, stranački kolega i direktor Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina čiji je glavni zadatak negiranje presuđenog genocida u Srebrenici.

Kojićeva objava na facebooku osvanula je 4. travnja ili aprila 2019. godine. Redakcija portala BHbasket čestita Borisu Spasojeviću na odbrani doktorske disertacije. U stilu emisiji “Nikad nije kasno” sasvim sigurno će sa istraživanjem koje je obavio ostaviti neizbrisiv trag na dalja kretanja u oblasti poljoprivrede u Evropskoj uniji.

E.D.S.

Odgovori