Harun Mahmutović je prije nekoliko godina napustio mjesto generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a zatim su krenule tužbe s jedne i druge strane.

Mahmutović je danas putem Facebooka objavio da je dobio prvostepenu presudu na Općinskom sudu u Sarajevu protiv Košarkaškog saveza naše zemlje, te da mu oni moraju isplatiti određeni iznos novca.

Ovaj spor trajao je nekoliko godina i konačno je okončan što je Mahmutović potvrdio objavom na Facebooku.

Na svijetu postoji 7,5 milijardi mišljenja, a istina je samo jedna! U ‘mrtav’ KS BiH došao sam s namjerom da donesem ‘Zlato’ Bosni i Hercegovini. Da pokažem da možemo, da vrijedimo! Znaju to oni koji me poznaju. Oni koji me ne poznaju pisali su svašta, mnogi prepričavali. Zbog takvih sam tužio KS BiH. Tri godine trajao je proces dokazivanja mog rada, utvrđivanje činjenica ko je kome i koliko dužan. Sud je potvrdio da sam svojim novcem finansirao košarkaške reprezentacije BiH, a niko nije iznio niti jedan, jedini dokaz da sam ukrao 1 KM. Pravda možda jeste teško dostižna, ali nije bio lagan ni put do ‘Zlata’. Znanje, rad i upornost u konačnici uvijek pobjeđuju. Nemojte nikada odustati”, poručio je Mahmutović, te za kraj dodao:

“Nema tih miliona koji mogu platiti jednu suzu moje mame, a ni ono kroz šta je prošla moja porodica! Nema ni tog novca koji može donijeti sreću koju sam osjećao dok smo pobjeđivali Španiju, Francusku, Italiju, Tursku, Litvu, Grčku, Njemačku… a i naše komšije – susjede”.

V.V.

Leave a Reply