Sportski direktor Igokee Vuk Radivojević istakao da bi učešće u FIBA Ligi prvaka bila idealna prilika za afirmaciju kluba i mladih igrača.

Poslije sedam godina Igokea bi mogla ponovo da se nađe na evropskoj sceni.

Klub iz Aleksandrovca podnio je prijavu za učešće u FIBA Ligi prvaka i nada se da će naredne sezone igrati ovo takmičenje.

“To je nešto o čemu smo pričali posljednjih par godina. Imali smo ideju igranja u Evropi, ali nije bilo uslova. Ne mogu da kažem da je sada nešto bolja situacija, pogotovo poslije ovog što nas je sve zadesilo, ali mislim da su i igrači svega svjesni da će potpisivati manje ugovore. Igokea ima želju da igra na evropskoj sceni. Dobro smo sve analizirali i mislim da se FIBA Liga šampiona podigla na ozbiljan nivo i organizacija je vrlo ozbiljna. Poslali smo prijavu, sada se čeka 5. jun, to je posljednji datum za prijavu svih ekipa, pa čekamo da nas FIBA kontaktira i da vidimo šta dalje”, rekao je za Mondo Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee.

On je dodao da je dodatni plus je to što FIBA pokriva troškove sudija i skoro sve troškove putovanja, a za nastup u grupnoj fazi Igokea bi dobila oko 50.000 eura, što bi bilo dovoljno da pokrije većinu izdataka.

Veliki motiv je i činjenica da će FIBA Ligu prvaka naredne sedmice igrati nekoliko ekipa koje su ranije bili učesnici Eurolige, poput Rytasa, Darussafake i Bilbaa.

“Mi želimo da klub dignemo na veći nivo i mislim da je ovo idealna prilika. FIBA je posljednjih par godina stvarno ozbiljno radila na ovom takmičenju i sada su tu i klubovi koji su igrali Euroligu. Tu su sad 32 tima od kojih se ne zna ko je od koga jači. To je prilika za naš klub, za afirmaciju naših mladih igrača da se pokažu u Evropi”, rekao je Radivojević.

Njega i upravu kluba čeka dosta posla u narednom periodu, s obzirom da će Igokea morati da ima znatno jači i širi igrački kadar za igranje na dva fronta.

“Mi smo svjesni svega i to je bio razlog jer nismo proteklih sezona igrali, nije bilo uslova za toliki roster. Očekuje nas veći broj utakmica u ABA i ako budemo igrali FIBA Ligu prvaka trebaće nam širi roster. Već sljedeće nedjelje krenućemo u pripremu ekipe za narednu sezone”, rekao je Radivojević.

V.B.

Odgovori