MoraBanc Andorrom Cedevita se u Eurokupu susrela i prošle sezone u prvoj fazi natjecanja. Tada je Cedevita u Zagrebu slavila 91:73, a na gostovanju je poražena 78:71. Cedevita, u kojoj je Slaven Rimac tada bio pomoćni trener Juri Zdovcu, je tada prošla u Top 16, a MoraBanc Andorra je ispala.

Međutim, Cedevita je prošle sezone u Top 16 fazi upisala šest poraza u jednako toliko utakmica i ove godine želi ostaviti bolji trag, a pobjeda na startu bila bi odličan prvi korak na putu ka tome cilju.

“Andorra je jako dobra ekipa. Igraju vrlo brzo, imaju dobru kombinatoriku, pogotovo vanjskih igrača. Ono što nam malo ide u prilog je to da nemaju toliko unutarnje igre, gdje smo mi ipak malo deficitarni. Čeka nas zahtjevna utakmica, gdje prije svega moramo odgovoriti u trkačkom dijelu da zaustavimo njihovu  tranziciju i te jako dobre brze kretnje u napadu i, ako ih svedemo pet na pet, mislim da su nam onda šanse puno veće”, izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac.

Cedeviti se u Top 16 fazi nije poklopila idealna skupina, pogotovo zbog dugih putovanja. Uz MoraBanc Andorru tu su još UNIKS Kazan i Zenit St. Petersburg.

“Putovanja su stvarno vrlo nezgodna, ali isto tako su nezgodne i ekipe. Jednostavno treba ići utakmicu po utakmicu. Mislim da nam raspored s prvom utakmicom doma, a poslije dvije utakmice u Rusiji ide na ruku. Trebamo sve napraviti da pobijedimo tu prvu utakmicu i onda će ipak nekako biti lakše”, rekao je Rimac.

KK Cedevita

PODIJELI

Komentariši