Naš tekst s naslovom: Repeša nije radio za džaba u reprezentaciji BiHizazvao je brojne polemike. Obično se komentari posjetitelja i nevjernih Toma svedu na to kako je portal BHbasket tendenciozan ili da ima neke krajnje namjere.

U ovom slučaju nikakvih krajnjih ili zlih namjera nije bilo. Naša namjera je bila da demaskiramo lažni deal koji su sklopili bivši članovi rukovodstva KS BiH i selektor na dvije utakmice – Jasmin Repeša.

Kao što je poznato Repeša je došao u Sarajevo kako bi našu reprezentaciju predvodio u utakmicama sa Finskom i Češkom. Na press-konferenciji u Sarajevu je rečeno kako će Repeša košarkaše BiH voditi BESPLATNO u te dvije utakmice.

Od izvora bliskih Savezu saznali smo kako to nije tačno, odnosno da Repeša nije za džaba radio u reprezentaciji BiH. I šta je tu sporno? Što je Repeša uzeo novce ili što smo mi objavili istinitu informaciju?

“Pregovore s Repešom smo riješili za vikend, dogovorili smo da ove dvije utakmice i ovaj ciklus priprema Repeša odradi volonterski zbog situacije u KSBiH. Što se tiče daljnjeg angažmana, o njemu ćemo razgovarati kad dođe vrijeme. Sada idemo riješiti ove dvije utakmice u našu korist”, izjavio je Dubravko Barbarić, tadašnji generalni sekretar KS BiHu vrijeme predsjednikovanja Seje Bukve.

Naš izvor kaže da je Repeša naplatio svoj angažman, te da je čak dobio i više novca nego Duško Vujošević.

Ne ulazimo u to da li je Repeša trebao raditi džaba, ali smo dužni zarad javnosti objaviti potpunu istinu. Istina je takva kakva jeste, a u KS BiH dobro znaju koliko je košatao angažman Jasmina Repeše. Također dobro znaju ko je u reprezentaciji BiH, kao selektor, radio volonterski.

Odgovorili smo slikom na sliku i na ovu temu stavaljamo tačku. Repeši želimo svu sreću u nastavku karijere i životu.

N.V.

 

PODIJELI

Komentariši