Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na Ilidži pružila izvrsnu partiju u meču protiv Bugarske u kvalifikacijama za Eurobasket, te je savladala sa velikih 88:49.

Nakon utakmice je selektor Zmajeva Vedran Bosnić istakao kako je jako zadovoljan viđenim

“Čestitam mojim momcima na sjajnoj igri i dobroj odbrani. Igrali smo 40 minuta kvalitetno. Cilj je bila odbrana, oduzeli smo njihovog glavnog igrača i nisu imali protok lopte. Zaustavili smo njihov skok i tranziciju. Bitna pobjeda za nas. Ovo je pobjeda za naše navijače i naša četiri člana staffa koji su pozitivni na korona virus. Želim im što prije da se oporave. Sada se idemo odmoriti i fokusirati na meč u nedjelju protiv Latvije”, rekao je Bosnić i odmah najavio idući meč protiv Latvije, koji se igra u nedjelju.

“Latvija ima dobre igrače. Imali su i probleme kao i svi, nisu im svi igrači mogli doći. Idemo se dobro naspavati i spremiti se za meč s njima.”

Nastavio je Bosnić s dosta respekta govoriti o Latviji.

“Znamo od početka da je ovo jedna od težih grupa. Latvija je dobar tim i uvijek igra prvenstva. Uvijek su bitna ekipa na tim takmičenjima. Nije iznenađenje što su dobili Grčku, ali mi razmišljamo kako mi možemo igrati i mislimo o sebi. Pokazali smo sjajnu odbranu danas, možda smo mlađi i nemamo iskustva kao Latvija, ali dat ćemo sve od sebe”, istakao je selektor Bosnić.

Idući meč Zmajevi igraju u nedjelju protiv Latvije, također na Ilidži.

SCsport.ba

Leave a Reply