U organizciji KŽK Čelik predstojećeg vikenda u zeničkoj “Areni” bit će organizovan tradicionalni 6. Memorijalni turnir “Amna Fazlić”, u sjećanje na mladu košarkašicu koja je tragično stradala.

Na turniru će nastupiti četiri ekipe i to domaćini KŽK Čelik, KSC Atomeromu Szekszard iz Mađarske, ŽKK Budućnost iz Crne Gore i ŽKK Medvešćak iz Hrvatske.

– Kada govorimo o turniru nemam nekih očekivanja, ovaj turnir je simboličan za sve nas i ovaj period sjećanja na Amnu je specifičan za sve. Mi ćemo dati maksimum od sebe da odigramo što bolje, a vjerujem kako će i publika imati priliku gledati kvalitetan turnir – kazao je Slobodan Kecman, šef stručnog štaba KŽK Čelik.

Na konferenciji se obratio i otac rahmetli Amne Fazlić, koji se zahvalio dobrim ljudima što su omogućili da se i ove godine organizuje turnir.

– Ovaj turnir dokaz je kako se uvijek sjetimo naše Amne, iako se mi kao njena porodica svaki dan sjećamo njenog lika. Mnogo smo voljeli Amnu i njenu igru, te smo i na ovaj način pokušali održati sjećanje na ovu sjajnu košarkašicu – kazao je Sead Fazlić, otac poginule košarkašice.

Memorijalni turnir “Amna Fazlić” na programu je u subotu i nedjelju u zeničkoj “Areni”, a termini odigravanja utakmica bit će naknadno saopćeni.

Dnevni avaz

Leave a Reply